Trainers

Wie is wie?

Bram Rutten

Hoofdtrainer en verantwoordelijke PLUS-groep - A-trainer

Onze gedreven hoofdtrainer gaat altijd helemaal tot het uiterste en vraagt dat ook van zijn PLUS-spelers. Op een aangename maar intensieve manier probeert hij uit elk van zijn PLUS-spelers het beste te halen. Maar daarbuiten zet hij ook de richtlijnen en de structuur mee uit voor het totaal van de jeugdtrainingen als hoofdtrainer.

Bram is al tennistrainer sinds zijn 17-de jaar en A-trainer sinds zijn 27-ste. Dat samen met zijn klassement van B-15 kunnen we zeggen dat Bram heel wat ervaring heeft om op een gefundeerde manier als hoofdtrainer te functioneren en uiteraard als toptrainer van het PLUS-team. Daarbuiten komt ook nog zijn ervaring als VTV-gewesttrainer en als coach op het EK voor Jongens-18 in Zwitersland en op het EK voor Meisjes-16. Dus we kunnen wel stellen dat we met een hoofdtrainer zitten op SPORTA die weet wat tennissen, training geven en coachen is.

Davy De Hondt

Medeverantwoordelijke PLUS-groep - B-trainer

Davy is terug van weg geweest. Een aantal jaar geleden was hij nog actief op onze club en zorgde toen met zijn team er voor dat Sporta TC naar 4-de nationale steeg. Hij begeleidde in die tijd als trainer ook enkele spelers die nog steeds zeer actief zijn op de club en ondertussen ook zelf trainer zijn: Sanne, Jeroen, Katrien. Nu bij zijn terugkeer op de club is hij samen met Bram medeverantwoordelijke van de PLUS-groep.

Davy werkt als LO-leerkracht en is al B-trainer sinds zijn 24-ste. Hij was verschillende jaren actief als VTV-gewesttrainer en op KTC Diest behaalde hij als coach met zijn ploegjes meerdere Vlaamse titels in de verschillende afdelingen (1,2,3), bij zowel jongens als meisjes

Bart Abrams

Verantwoordelijke COMPETITIE-groep - instructeur B

Bart is de sportieve kerel die in heel wat meer sporten competitie-ervaring heeft dan enkel in tennis. Tot zijn 17 jaar speelde hij tafeltennis en speelde hiermee tot in de 3-de nationale. Op gebied van windsurfen kennen heel wat mensen Bart aangezien hij dit tot zijn 25 jaar deed op nationaal en internationaal niveau. Al deze competitie-ervaring neemt hij heel handig mee als trainer en coach binnen Sporta TC. Zo probeert hij zijn spelers op belangrijke momenten mentaal weerbaar te maken. Dit kon hij bijvoorbeeld handig gebruiken toen hij zijn ploeg leidde tot aan de Belgische titel in de interclub.

Bart is een LO-leerkracht en is al meer dan 30-jaar actief als trainer. Thuis draait heel wat tijd rond tennis met 2 zonen (Siemen en Jimte) die heel wat tornooien spelen en ondertussen ook trainer zijn op Sporta TC. Hij is verantwoordelijk voor de groep COMPETITIE en durft ook al eens wat extra van zijn spelers vragen qua voorbereiding op wedstrijden. Bart vindt een goede teamsfeer ook heel belangrijk.

Jente Vangeel

Medeverantwoordelijke COMPETITIE-groep - instructeur B

Jente is een vaste waarde op SPORTA TC vanaf dat hij zelf jeugdspeler was. Hij is onze brok energie en emotie op en rond het terrein. Hierdoor dragen de kinderen hem ook op handen want bij Jente is het altijd leuk om te trainen en hij leert je heel veel bij. Jente zijn doel als competitietrainer om het beste uit de spelers te halen en ze een niveau hoger te brengen.

Jente vindt het heel belangrijk om aanwezig te zijn op tornooien en interclub. Dus je komt hem ongetwijfeld regelmatig tegen rond het terrein om de spelers te begeleiden.

Sanne Quintens

Verantwoordelijke KIDS-tennis en BASIS-groep - instructeur B

Onze knotsgekke Sanne is een vaste waarde op de club. Ze tennist al op SPORTA TC vanaf haar 6 jaar en ging al heel jong aan de slag als trainer. In 2005 behaalde ze haar diploma van intitator en in 2010 slaagde ze voor examens van instructeur B. Nu is ze verantwoordelijke voor de Kidstennis en de Basisgroep en stopt hier al haar energie en enthousiasme in. Sanne wil altijd verder en zo werkte ze de coördinatietraining voor de Kids uit. Ze wil de Kids vooral laten voelen hoe leuk het tennisspelletje is.

Haar nieuwste project is het begeleiden van de aspirant-initiators op weg naar een goede trainer te worden. Oh ja... zie je een gekke foto op onze site? Dan is dat beslist Sanne die er op staat!

Jeroen Vanluydt

Verantwoordelijke HEREN 1- spelers - instructeur B

Jeroen heeft op SPORTA TC zijn eerste balletjes geklopt. Na Limburgs Kampioen te worden in Jongens 9 trok hij naar KTC Diets omdat er op onze club in die tijd nog geen spelers van hetzelfde niveau waren. Nadien ging hij nog naar K. Excelsior TC van zijn 12 tot 16 jaar. Maar daarna keerde hij terug naar Sporta TC.

Binnen het tenniscircuit is Jeroen natuurlijk gekend. Des te meer omdat hij heel wat titels veroverde:

  • Limburgs Kampioen Jongens 9
  • Vlaams Kampioen Interclub Jongens 10 met onze eigen Davy De Hondt als coach
  • Halve finalist Jongens 16 op het Vlaams Kampioenschap
  • Limburgs Interclub Kampioen Heren 1 en Heren 3 met SPORTA TC
  • Criterium Enkel Heren 2: 2 keer 2-de geworden en dan 1-ste

Jeroen werd op 16-jarige leeftijd B-15 en hij was ook de eerste speler van de club die B-15/4 werd en zo in de top 100 van België kwam te staan. Ook in Duitsland heeft Jeroen interclub gespeeld, nl bij Tv Jahn Hiesfeld.

Jeroen is als speler tactisch en mentaal heel sterk en dit probeert hij ook aan zijn spelers mee te geven. Sinds zijn 16 jaar is Jeroen actief als trainer en is nu instructeur B. Binnen het trainersteam is hij verantwoordelijk voor het begeleiden van de spelers van de Heren 1-ploeg.

Melvin Santermans

Initiator - Condiitietrainer

Als fervente sporter is Melvin ook op SPORTA TC bezig als trainer. In het begin van zijn tennisverloop trainde hij nog bij VTV maar dan stopte hij met tennissen om te gaan voetballen in 1ste klasse. Op zijn 17-de nam hij zijn tennisracket terug op na 4 jaar. Naast tennissen is Melvin nog bezig met lopen en mountainbike en ook zijn studie als kinesist leunt aan bij zijn interesse in het bewegingsapparaat, gezond sporten en voeding.

Op zijn 17-de begon Melvin ook met trainingen geven. Aangezien hij is opgevoed met veel sport (ook zijn broer Sybren tennist op hoog niveau) weet Melvin hoe belangrijk het is om te vechten voor iets wat je wil. Hij is dan ook gemotiveerd om zijn eigen sportervaringen te delen met jonge spelers en hen iets bij te brengen. Vooral datgene wat hij heeft geleerd uit zijn eigen fouten. Als trainer hecht hij veel belang aan de energie van zijn spelers op het veld (voetenwerk, benenwerk) en het technisch aspect.

Structuur trainersteam

Ons trainersteam op Sporta TC is goed uitgebreid. Om dit nog allemaal in goede banen te leiden en omdat immers niet alle beslissingen genomen kunnen worden door het voltallig team hebben we een kernteam samengesteld.

Dit kernteam houdt zich bezig met de lijnen uit te zetten voor elke specifieke groep: lesopbouw, competitiebegeleiding, planning trainingen, allerhande activiteiten, ...:

- KIDS & BASIS: Sanne Quintens

- COMPETITIE: Bart Abrams en Jente Vangeel

- PLUS: Bram Rutten bijgestaan door Davy D'Hondt

Om over het geheel nog een overzicht te behouden en globaal alles in goede banen te leiden hebben we uiteraard zoals elke club een hoofdtrainer, nl. Bram Rutten.

Verder hebben we een vast team dat per lessenreeks aan de slag gaat en een aantal mensen die paraat staan om vervangingen te geven of om extra activiteiten zoals stages en kampen te begeleiden.

We hebben trainers op alle niveau's:

  • A-trainer: Bram Rutten
  • B-Trainer: Davy D'Hondt
  • Instructeur B: Sanne Quintens, Bart Abrams, Michaël Claes, Jeroen Vanluydt, Jente Vangeel.
  • Initiator: Katrien Reynders, Evelien Vanhees, Michiel Smets, Eline Vanoppen, Debra-Lynn Cleeren, Abrams Jimte, Marjanne Vanoppen, Smets Brecht, Delphine Kempeneers en Melvin Santermans
  • Aspirant-initiator: Lukas Liefsoens, Laura Brebels, Siemen Abrams, Noémie Bertinchamps, Elien Vanschoonbeek, Brent Meynen, Bernice Meynen, Elien Vanluydt, Julie Severijns, Ignace Vranckx.